Дружеството кани всички любители на историята да посетят Музея на Дружеството,

...
Дружеството кани всички любители на историята да посетят Музея на Дружеството,
Коментари Харесай

Деца на нефтохимици посетиха „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ по случай юбилея на нефтокомбината

Дружеството кани всички любители на историята да посетят Музея на Дружеството, с цел да се срещнат със забележителната експозиция от материалното завещание на завода

В навечерието на Деня на нефтохимика и 60-та годишнина от началото на индустриалната активност на завода „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ ветерани-нефтохимици и деца, чиито родители работят в рафинерията, сервираха венци и цветя пред паметника на първия български бензин. Паметникът е повдигнат на мястото на първата апаратура за атмосферна филтрация, в която на 2 септември 1963г., промяна „ Г ” с шеф Николай Котов и старши оператор Георги Алексиев  произвежда първия български бензин. Точно тук, преди 60 години се ражда българското нефтопреработване, което и до през днешния ден е благонадежден мотор на българската стопанска система и поръчител за енергийната сигурност на страната.

През годините приемствеността на поколенията и мощната корпоративна просвета сътвориха професионални династии нефтохичици. Децата и ветераните направиха автобусна екскурзия по най-интересните софтуерни  обекти и разгледаха музея на  „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “, учреден за десетата годишнина от присъединението на предприятието към Групата „ ЛУКОЙЛ “. В обособени експозиционни кътове технолози, еколози и експерти по промишлена и трудова сигурност организираха специфични демонстрации и срещнаха  децата с другите специалности, свързани с нефтопреработването. 

По случай Деня на нефтохимика и 60-та годишнина от началото на индустриалната си активност „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД кани всички фенове на историята да посетят Музея на Дружеството, с цел да се срещнат със забележителната  експозиция от материалното завещание на завода, с софтуерния прогрес и общественото развиване през годините. 

Посещенията за жителите са проведени в интервалите: 
-    от 04.09.2023 година до 08.09.2023 година и 
-    от 11.09.2023 година до 15.09.2023 г. 
-    от 11.00 ч. до 13.00 ч.

с обезпечен превоз (тръгване в 11.00 ч. бул. „ Сан Стефано “, посока бул. „ Мария Луиза “- 20 метра след спирка на градски превоз до разклонението с ул. „ Драма “).
Желаещите могат да се запишат в Дом на нефтохимика, Съвет на ветераните-нефтохимици, 2 етаж или на телефони: 056/903 822 и 056/903 821 от 09 ч. до 12 ч., всеки работен ден.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР